Değerli Öğrencilerimiz,
Üniversitemizin YÖDAK aleyhine Yüksek İdare Mahkemesinde açtığı davada tarafların hitaplarının tamamlanması ile karar aşamasına geçilmiştir.
Davalının yoğun mazeret talepleri ile pandemi süreci maalesef davanın görülmesini (yaklaşık beş yıl) ve nihayete ermesini engellemiştir. Ayrıca kanaatimizce davalının ara karara uymaması nedeniyle Üniversitemiz ve öğrencilerimiz, hatta bu kararda açıkça yer almasına rağmen diploma süreçleri dahi zarar görmüştür.
Üniversitemiz ise ara karar sonrası yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen yasalara uygun olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini eksiksiz olarak sürdürmektedir.
Eğitim-Öğretim faaliyetlerimizde akademik kalite ve uluslararası iş birlikleri en çok itina ettiğimiz hususlar olmuştur. Kadrolu akademisyenlerimizin yanı sıra, T.C. Devlet ve Vakıf Üniversitesi Rektörlükleri ile Üniversitemiz Rektörlüğü arasındaki resmi anlaşmalar çerçevesinde, alanının önde gelen üst düzey saygın akademisyenleri de akademik kadromuzda yer almıştır.
Ayrıca, Üniversite 5.0 modelinin öncüsü bir yükseköğretim kurumu olan Üniversitemiz, ODTÜ ve TÜBİTAK’ın da bünyesinde yer aldığı İslam İş birliği Teşkilatı İİT Bilimsel ve Teknolojik İş birliği Daimî Komitesi –COMSTECH- Mükemmeliyet Konsorsiyumu’nun (CCoE) üyesi olan ilk Türk yükseköğretim kurumu olmuştur.
Şüphesiz ki bu itina, siz değerli Netkentlilerin ilerideki kariyerlerinizde fark yaratacak bilgi, birikim, iletişim ağı ve vizyonu da beraberinde getirecektir
Bildiğiniz gibi, dava sürecinde Üniversitemiz yasalara ve mahkemeye olan saygısı nedeniyle süreç hakkında sadece yasaların izin verdiği çerçevede mümkün olan bilgilendirmeyi yapmaya özen göstermiştir. Bu nedenle, bazı mihrakların güdümündeki belirli KKTC medya organlarında, sosyal medya kanallarında ve öğrencilerimizin iyi niyetle kurduğuna inandığımız, ancak çok az art niyetli öğrenci ve bu gruplara sızan öğrenci olmayan şahısların da bulunduğu iletişim gruplarında sürdürülen gerçek dışı spekülatif dezenformasyon çalışmalarına da hak ettikleri cevap henüz verilmemiştir.
Ancak hukukun üstünlüğüne ve adaletin tecelli edeceğine olan inancımız ve güvenimizle, inanıyoruz ki maruz kalınan süreç neticesinde Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi varlığını perçinleyerek tüm bileşenleriyle birlikte hedeflerini daha da büyütecektir. Öğrenci ve mezunlarımızın aldıkları eğitimi en iyi şekilde değerlendirerek elde edecekleri başarıları ile Üniversitemizi temsil etmeleri ise en büyük gururumuz olacaktır.
Sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimizle,
NETKENT AKDENİZ ARAŞTIRMA VE BİLİM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
Bu dönem (GÜZ 2024-25) 9. ya da 11. eğitim dönemini okuyacak olan öğrencilerimizin kayıt yenileme koşulları:
Son sınıfta olan bu öğrencilerimiz (geçen dönem sonu yapılan final ve/veya bütünleme sınavları sonucunda bitirme projeleri dahil tüm derslerinden başarılı olup mezun olma hakkını kazanmış öğrencilerimizin bu yıl için ödeme yapmalarına gerek olmayacağı açıktır), 9.dönemlerinden itibaren kalan derslerinin toplam AKTS’sine göre ödeme yapmak durumundadırlar.
5.inci ve takip eden yıllarda ödenecek eğitim ücretleri şu şekilde hesaplanmaktadır;
Kalan (tekrar edilecek AKTS) 25 veya daha az ise : Kalan AKTS x Birim AKTS ücreti (1)
Kalan (tekrar edilecek AKTS) 26-45 arasında ise : Yıllık ücretin yarısının %10 fazlası (tek dönem ücreti olarak)
Kalan (tekrar edilecek AKTS) 46 ‘dan fazla ise : Yıllık ücretin tamamı (1 yıllık ücret).
Kredi alarak veya tek dönem ücreti ödeyerek eğitimine devam eden öğrenciler ilgili dönemin, yıllık ücret ödeyerek devam eden öğrenciler ilgili yılın (iki ardışık dönemin) bitiminde mezun olmazlarsa, tamamlanması gereken AKTS bakılarak yine aynı şekilde takip eden dönemler için hesaplanacak ücreti ödeyerek devam edebilirler. Öğrencilerimiz kalan derslerinin AKTS’lerini OIS içinde “Ders İşlemleri” menüsünde “Akademik Bilgiler” bölümünde görebilirler.
Bilgilerinize
NETKENT Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi
Değerli öğrencilerimiz,
Bazı öğrencilerimiz üniversitemizi arayarak, üniversitemize yaptıkları ödemelerin banka nezdinde (kredi kartı sliplerinde/ekstrelerinde) eğitim olarak değil market veya e-ticaret gibi farklı sektörlerde göründüğü gerekçesiyle bilgi almak istemektedirler.
Türk bankalarının verdiği bireysel kredi kartları ile taksitli alışveriş işlemlerinde, taksit adetleri BDDK’nın düzenlemeleri gereği gerçekleşmektedir. İlgili mevzuata göre sadece beyaz eşya ve eğitim harcamalarında 12 aya kadar taksitlendirme imkanı olup, bu sektörler dışında kartla 12 taksitli ödeme imkanı sunulmamaktadır. Bir KKTC üniversitesi olan Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi kredi kartı ile ödemelerinize bu kapsamda 12 taksit sunmakta ve ilgili ödeme kuruluşları ve bankalar tarafından işlem bu kapsamda 12 taksit olarak kabul edilmektedir.
Üniversitemizin kredi kartıyla eğitim ücretlerinin tahsilatı işlemleri eğitim olarak yapılmıyor olsa, kartla 12 taksit yapan bankaların BDDK’dan ceza almamak için işlemleri reddetmiş olacakları açıktır.
Kredi kartı tahsilatlarımızı yürüten BDDK yetkili kuruluşlarca, online veri transferlerinde BDDK düzenlemelerine uygun olarak işlem tür kodlarının bankalara aktarılması sağlanmakta, ancak bize yapılan açıklamalarda bazı bankaların tür kodlarını vaktinde güncellemedikleri için ekstre açıklamalarında farklı sektörler görünebildiği belirtilmiştir.
NETKENT Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi